martes, 3 de diciembre de 2013
Una correcta decisió en el moment oportú pot evitar una possible situació d'insolvència, segons Frade Gobeo
Les previsions indiquen que aquest any clourà amb una xifra rècord de 9.500 concursos declarats, el que equivaldria un increment del 27%.
Iñaki Frade, doctor en economia i responsable del servei de reestructuracions concursals de PIMEC Catalunya, assegura que aquesta tendència “no només no es frena sinó que segueix creixent de forma imparable”.
Les petites empreses i els seus gestors pateixen en primera persona les situacions d’insolvència. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, el 97,3% dels concursos iniciats corresponen a petites i mitjanes empreses. Les estadístiques confirmen que el 96% de les empreses en concurs, al nostre país, acaba en liquidació, fet que suposa la desaparició de llocs de treball, que els creditors no cobrin i conseqüències nefastes per a l’empresari i la seva família. Iñaki Frade, doctor en economia i responsable del servei de reestructuracions concursals de PIMEC Catalunya, assegura que aquesta tendència “no només no es frena sinó que segueix creixent de forma imparable”.
Segons registre del Consell General del Poder Judicial els set primers mesos de 2013 es van presentar 5.713 concursos, amb un creixement del 27,3 % respecte al mateix període de l'any anterior. Només al juliol es van registrar 756 nous concursos, la pitjor dada des que va entrar en vigor la Llei Concursal de 2004. Frade destaca que “el pitjor encara ha d'arribar”. Les previsions indiquen que aquest any clourà amb una xifra rècord de 9.500 concursos declarats, el que equivaldria un increment del 27%. La mitjana resultant és de 816,14 concursos mensuals.
En el marc de l’Estat espanyol, són cinc Comunitats Autònomes les que acumulen el 68% dels concursos, amb Catalunya i Madrid al capdavant.
En opinió de Frade, “les dades contradiuen als que opinen que el pitjor ha passat”. Un estudi recent realitzat pel Banc Central Europeu (BCE) en què es va enquestar a 8.305 empreses de la zona euro, realitzat entre el 28 d'agost i 4 d'octubre revela que les pimes de la zona euro troben més dificultats per finançar-se, especialment a l’Estat espanyol. Grècia i Itàlia”. Segons el BCE, les petites empreses de la zona euro han vist empitjorar el seu accés al crèdit en els últims sis mesos, i les condicions de finançament varien considerablement dins del bloc de 17 països, sent l'accés al finançament un "problema molt urgent” concretament en aquests tres estats. L'informe també indica que les condicions de finançament són més difícils per a les petites empreses que per a les grans, i que els tipus d'interès varia molt en tota la regió amb una tendència clarament alcista a Espanya i Itàlia.
Davant el panorama, el passat dilluns 2 de desembre, el despatx jurídic-econòmic Frade Gobeo de Girona va presentar un model per ajudar a la correcta presa de decisions davant els primers símptomes de dificultat en les empreses perquè les accions que s'emprenguin acabin amb bon fi. L’acte, que es va celebrar a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona, va comptar amb la intervenció d’Iñaki Frade, expert en Direcció i Administració d'Empreses i doctor en Economia Financera, titular del Departament d'Economia de l'Empresa de la UdG; Carles Deutú, advocat amb especialitat mercantil i Màster ISDE en Advocacia Internacional i Pallas LLM in European Bussiness Law.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario